Atractii Turistice

Beconia Riverside Valiug

Aici, muntele este singurul stapan, iar linistea este perturbata doar de zgomotul raului

Lacul Gozna

Deosebit de apreciat in zilele de vara, situat intre paduri seculare de fag, este locul preferat pentru plaja si scaldat. In zona mai sunt trei lacuri: lacul Secu, Breazova si Trei Ape – cel mai inalt lac de acumulare din Parcul National Semenic.

Activitati

Inchiriere biciclete

Inchirierea de biciclete MTB si electrice si parcurgerea unor trasee de o frumusete unica, insotiti de personal specializat.

ATV

Ture cu ATV-ul, prin care puteti admira peisajul unic din Parcul National Semenic.

Drumetii

Practicarea drumetiilor pe traseele marcate, de o frumusete rapitoare, spre principalele puncte de interes ale Parcului National Semenic.

Petreceri pe malul lacului

Pe langa practicarea sporturilor de iarna, zona este recunoscuta ca un pol al distractiei, in timpul verii fiind organizate petreceri pe pontoanele special amenajate, fiind invitati DJ de prestigiu atat din tara cat si de peste hotare.

Partia de ski Ponton Casa Baraj

Partie cu o lungime de 800m, dotata cu telescaun, nocturna, cu o atmosfera foarte placuta de distractie.

Semenic

Unul din punctele din tara in care zapada persista aproape 6 luni pe an, din cauza influentelor climatului mediteranean. Cand conditiile permit, se poate schia pe cea mai lunga partie din tara, ce leaga Semenicul de Valiug.

Parcul de aventura “Gozna-Vulturi”

Situat la 700m deasupra locatiei Ponton Casa Baraj, este un deliciu pentru iubitorii de aventura.

Garana/
Wolfsberg

Se remarca prin arhitectura specifica satelor germane de munte. Garana gazduieste in fiecare an cel mai mare festival de jazz din Romania, precum si festivaluri de folk si rock. Pe langa partia de schi de la Garana, care atrage in fiecare iarna mii de iubitori ai sporturilor de iarna, aici se afla si o tiroliana, deosebit de apreciata de iubitorii de senzatii tari.

Vila Klaus

Situata intr-o zona de o frumusete rapitoare, pe drumul spre pastravarie, a fost casa de vacanta a familiei regale. Conform legendelor, aici a invatat regele Mihai sa scrie.

Pestera Comarnic

Una dintre cele mai mari pesteri din Banat si Romania, cu o lungime a galeriilor de 5229m.

Arborele sequoia din Parcul National Semenic

Monument al naturii, protejat de lege, arborelele s-a incapatanat sa traiasca pe pamant romanesc, perfect adaptat la conditiile climatice din tara noastra, la o altitudine de 700m.